2 Ekim 2018

ERASMUS+ PROJESİ FİNLANDİYA ZİYARETİ

MEV KOLEJİ ÖZEL ANKARA ORTAOKULU Avrupa Birliği Projelerinden “Outdoors In Europe-Active And Participatory Learning Methods in A Multi-Cultural Europe” (Avrupada Açık Alan Etkinlikleri- Çok Kültürlü Avrupa’da Aktif Ve Katılımcı Öğrenme Metotları) adlı ERASMUS+ projesi ile Almanya, Finlandiya, Avusturya ve İspanya’dan birer okulla, öğrencilerinin eğitimlerine farklı bir bakış açısı sunuyor.

Bu proje kapsamında, MEV KOLEJİ öğrencileri 23-29 Eylül 2018 tarihleri arasında Müdür Yardımcısı İlgar Musalı ve Yabancı Diller Zümre Başkanı Deniz Yüksel eşliğinde, 8. Sınıf öğrencilerimizden oluşan Erasmus takımımız, İspanya, Avusturya ve Almanya’dan katılan öğrenci ve öğretmenler ile Finlandiya’nın Kokkola şehrinde bulunan “Lansipuistan Koulu” okulunda buluştular.

Öğrencilerimiz ilk günlerinde Kokkola şehrini tanımak amacıyla, oryantiring yaptılar. Öğrencilerimiz şehir oryantiring turu esnasında müze, tiyatro, belediye binası, anıt ve heykeller olmak üzere birçok yeri tanımış oldular. Yarım gün süren etkinlikte cep telefonlarındaki hedefleri bulmak için uluslararası grupları ile yarıştılar.

Proje gezilerinin ikinci gününde öğrencilerimiz, şehrin önemli bir yeri olan “Tankar” adasını ziyaret ettiler. Tekne yolculuğu sonrası, öğrencilerimiz rehber eşliğinde adanın tarihçesini öğrendiler, adadaki deniz feneri hakkında bilgi aldılar ve ada da uluslararası grupları ile gezilerine devam ettiler. Daha sonraki günlerinde ise, Erasmus takımımız, oryantiring konusunda biraz daha detaylı bir çalışma yaparak, ormanda kendilerine verilen haritalar üzerinden, belirtilen noktaları buldular ve bu noktaların fotoğraflarını çektiler. Ormanda yapılan etkinlik esnasında öğrencilerimiz uluslararası grupları ile ortak dil olan “İngilizce”’yi kullanarak koordineli bir şekilde çalıştılar. Günün sonunda bütün grupların başlangıç noktasına dönmesinin ardından, tüm öğrenciler, geleneksel Fin saunası tecrübesi yaşadılar.

Projenin 4. gününde tüm öğrenciler, video, sunum, metin, çizgi roman, foto kolaj gibi teknikleri kullanarak, tecrübe ettikleri oryantiring konusunu tanıtmak, bu etkinliğin kurallarını ve güvenlik tedbirlerini öğretmek amacıyla sunumlar hazırladılar. Bu sunumlarını bir sonraki gün “Lansipuistan Koulu” okulunda, farklı sınıflardaki öğrencilere sundular.

Öğleden sonraki etkinlikte ise tüm uluslararası gruplar, Fin öğrencilerin rehberliğinde çilek, dut, Frenk üzümü gibi Finlandiya’ya özgü meyveleri kullanarak, verilen tarifler çerçevesinde pasta ve kek yaptılar. Etkinliğin sonunda ise bu ikramları birbirlerine sundular.

Bir haftalık ziyarette kültürlerarası iletişim, İngilizce kullanımı, takım çalışması, akran eğitimi, yeni spor becerileri gibi birçok kazanım elde eden MEV Koleji öğrencileri kendilerine verilen görevleri başarılı bir şekilde tamamlayarak, güzel anılar ve yeni arkadaşlıklarla ülkemize döndüler.