3 Nisan 2019
Haberler
ERASMUS+ PROJESİ ANKARA ZİYARETİ

ERASMUS+ PROJESİ ANKARA ZİYARETİ

24-30 Mart 2019 tarihleri arasında MEV KOLEJİ ÖZEL ANKARA ORTAOKULU’nun Erasmus+ projesi ortaklarından Finlandiya’nın Kokkola şehrinden Lansıpuisto Koulu Okulundan 2 öğretmen ve 4 öğrenci, İspanya’nın Palma şehrinden IES SON Rullan okulundan 2 öğretmen ve 6 öğrenci okulumuza proje ziyareti gerçekleştirdiler. Okulumuzdan ise 6 öğretmen ve 19 öğrenci bu proje çalışmalarında görev almışlardır. Başlığı CLIL & Outdoors in Europe (İçeriğe Bağlı Dil Öğrenme ve Avrupa’da Açık Alan Etkinlikleri) olan projemizin bu ziyaretinin konusu Açık Alan Fotoğrafçılığı, Quidditch sporu ve Kültürel yemeklerdi.

25 Mart 2019 tarihinde Okulda tanışma etkinlikleri sonrasında Anıtkabir ziyareti gerçekleştirildi. Yine aynı gün Finlandiya’lı öğretmen Tarja Roslund, İspanya’lı öğretmen Sergi Blasco, okulumuz öğretmenlerinden Deniz Yüksel, Proje Koordinatörü ve Müdür Yardımcısı İlgar Musalı, Okul Müdürü Pınar Baydaş ve her ortak ülkeden birer öğrenci Vakıf Genel Merkezini ziyaret ettiler. MEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Temel ve Talat Bulut, MEV Genel Müdür Vekili Funda Kahraman misafirlerimizi ağırlayarak onlarla projemizin konusu ve ülkelerindeki eğitim sistemleri ile ilgili fikir alışverişinde bulundular.

Zİyaretin diğer günlerinde, proje katılımcıları Kapadokya’yı ve Alınköy’ü gezerek öğrendikleri fotoğrafçılık teknikleri ile fotoğraflar çektiler. Okulumuz halı sahasında ODTÜ Unicorns Quidditch takımının verdiği eğitimle tüm katılımcı öğrenciler ve öğretmenler bu sporu öğrendiler ve turnuva yaptılar. Quidditch sporunu ve fotoğrafçılıkla ilgili yeni bilgiler öğrenen misafir öğrenciler kendi okullarında Ankara’da öğrendiklerini diğer öğrencilere de öğreteceklerdir.

Uluslararası gruplarla öğrendikleri yeni bilgileri sunumlar ve İngilizce eğitim materyalleri haline getiren katılımcı öğrenciler bunları okulumuzda sınıflarda sunarak diğer öğrencilerin de öğrenmelerine olanak sağladılar.

Ziyaretin son gününde ise okulumuz öğrenci ve öğretmenleri geleneksel Türk yemeklerini misafirlerimize öğreterek birlikte sarma, kısır, lahmacun, cacık ve börek yaptılar.

Güzel anılar ve arkadaşlıklarla biten beş günlük ziyaret süresince okulumuzun öğrencileri Avrupalı arkadaşlarına kültürümüzü tanıtmanın yanı sıra öğrendikleri yabancı dillerini kullanma imkânı da yakalamış oldular.

Projemiz ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

 



Etiketler