Matematik Atölyemiz Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda

MEV Koleji Özel Ankara Okulları Matematik Öğretmenimiz Devrim Melekoğlu tarafından yürütülen “Matematik Atölyesi” projesi, 2003 yılında “Herkes için kaliteli eğitim” hedefi ile Sabancı Üniversitesi bünyesinde hayata geçen Eğitim Reformu Girişimi tarafından 12. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda sunum hakkı kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı temsilcilerinin, öğretmenler,in akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin, velilerin, özel sektörden eğitime ilgi duyan kişilerin ve öğrencilerin aralarında bulunduğu binlerce katılımcı, çok sayıda uygulama ve materyal örneği etrafında bir araya geleceği konferans bu yıl 11 Nisan tarihinde düzenlenecek. Matematik öğretimine yenilikçi ve farklı bir bakış açısı getiren Matematik Atölyesi projesinde; öğrencilerin matematik müfredatında gördükleri konuların gerçek hayatta kullanılabilir olduğunu göstermek ve matematiğe karşı olumsuz bakış açısını değiştirmek amaçlanıyor. Proje aynı zamanda, öğrencilerin bilgiye ulaşma ve bilgiyi derleme becerisi kazanması, araştırmaları sonucu elde ettiği bilgileri bir topluluk karşısında sunma becerisi edinmesi amaçlarıyla da öne çıkıyor.

Etiketler