14 Haziran 2016
Havacılık ve Uzay Semineri

Havacılık ve uzay alanında dünyanın önde gelen teknolojiden merkezlerinden biri olan TAI’de çalışan üst düzey yetkililer öğrencilerimizin mesleki seçimlerine yön verecek bir seminer için okulumuzdaydı.

Seminerde, Helikopter Grup Başkanı Metin Sancar öğrencilerimize  “ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin havacılık ve uzay alanlarında yaptıkları çalışmalarla paralellik gösterdiğini,  gelişmiş bir ülke olmak için  çok çalışan gençlere ihtiyaçlarının olduğunu, matematik ve mühendisliğin hayatımızın her evresinde yer aldığını” belirtti.

Helikopter grubu direktörü Volkan Nalbantoğlu da öğrencilerimize TAI’de yapılan çalışmaları,  helikopterlerin tasarım aşamalarını ve mühendislik evrelerini anlattı; öğrencilerimizin uzay ve havacılık ile ilgili sorularını yanıtladı.